Shakshuka
Shakshuka met een pittige twist* Een Midden-Oosters comfortgerecht dat barst van de smaak! Deze shakshuka wordt op smaak gebracht met aromatische kruiden, chili en tomaten, met eieren gegaard in een rijke, kruidige saus. Werk af met verse kruiden en eventueel wat feta of geitenkaas. Heerlijk om te dippen met vers brood. Tip: Gebruik gerookte paprikapoeder voor extra diepte, of ga voor de hete variant als je van pit houdt!
Ingrediënten: Vegetarisch, Groenten
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 4 eieren
- 1 ui, fijngesneden
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl Komijnpoeder
- 1 tl Paprikapoeder
- ½ tl Chili Pul Biber / Aleppo chili of Jalapeño Chili (optioneel, voor extra pit)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g) of 4 verse tomaten, in stukjes
- Zout en peper
- Verse koriander of peterselie voor garnering
- Feta of geitenkaas (optioneel, voor extra smaak)
- Brood
Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de fijngesneden ui en paprika tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder en Chili Pul Biber / Aleppo chili of Jalapeño Chili toe en laat kort meebakken tot de aroma’s vrijkomen. Roer de tomatenblokjes erdoor, breng op smaak met zout en peper en laat de saus tien minuten sudderen tot ze iets is ingedikt. Maak kuiltjes in de saus en breek de eieren erin. Laat ze op laag vuur garen tot het eiwit stevig is maar de dooiers nog zacht blijven. Bestrooi met verse kruiden en eventueel feta of geitenkaas. Serveer met vers brood.
Smakelijk!
Tip: Voor een extra diepe smaak, gebruik Gerookte zoete paprikapoeder. Liever wat meer pit? Ga dan voor Gerookt heet paprikapoeder.
