Chili con Carne met Chipotle Chili
Ingrediënten: Vlees, Groenten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 500 gram. rundergehakt 12% of in blokjes gesneden rundvlees
- 100 gram. spekblokjes
- 2 stuks rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 stuk. wortel
- 1 donker bier
- 2 eetlepels chipotle
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 blik rode kidneybonen
- 1 blik zwarte bonen
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel korianderzaadjes
- 1 eetl. oregano
- 2 theelepels gerookte paprika
- 2 stuks laurierblaadjes
- Zwarte peper
- Zout
Bereiding
Begin met het verhitten van een gietijzeren pan met een beetje olie. Verwarm vervolgens de oven voor op 170 graden. Bak het vlees en het spek in de hete pan bruin. Tip: doe dit in twee porties. Pel ondertussen de ui en de knoflook en snijd ze in dunne reepjes. Schil de wortel en snijd hem in dunne reepjes. Doe ze in de pan en laat het een paar minuten sudderen, tot het een beetje is ingestort en de uien glazig zijn.
Voeg bier, chipotlesaus, tomatenblokjes, tomatenpuree, bonen en kruiden toe. Laat het koken en doe het deksel erop.
Zet de pan 60 minuten in de oven als u voor gehakt hebt gekozen, en 90 minuten als u voor stoofvlees hebt gekozen. Haal de pan uit de oven als het vlees mals is en breng het op smaak met de kruiden.
Smakelijk!
