Ratatouille met Rasta Pasta
Ingrediënten: Vegetarisch
Ingrediënten
Voor de tomatensaus:
- 1 grote ui
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 3 snuifjes chilipoeder (bv. Chipotle Chili of Smoked Hot Paprika)
- 1 kl Italiaanse kruiden (rozemarijn, oregano) of vervang door Rasta Pasta voor een Caribische toets
- 1 blik tomatenpuree (140g)
- 1 blik tomatenstukjes (400g)
- 1 blokje runderbouillon
Voor de ratatouille:
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette
- 2 aubergines
- 1 teentje look
- 1el Rasta Pasta
- 1 snuifje rozen zout (rose salt)
Bereiding
Voor de tomatensaus:
Stoof de fijngesneden ui, sjalot en knoflook in olijfolie. Voeg de Chili en Italiaanse kruiden of Rasta Pasta toe, samen met peper en zout naar smaak. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut samen. Dan is het tijd om de tomatenblokjes, water (1 blik water van elk) en runderbouillon bij te voegen. Laat het geheel 10 min koken. Mix de saus en zet even aan de kant.
Voor de ratatouille:
Snijd de aubergines en courgetten in schijven van 0,5 cm. Smeer beide kanten van elk schijfje in met olijfolie, peper en zout. Gril ze 1 minuut per kant en leg opzij. Neem een ovenschotel en vul deze met de tomatensaus. Maak vervolgens een patroon met de groenteschijfjes, rechtopstaand in de saus. Bestrooi het geheel met Rasta Pasta en rozen zout. Zet de schotel 12 minuten in de oven (175 °C) of op het vuur.
Tip: dit recept past heerlijk bij een lamskroontje.
Recept ontwikkeld door Prinsessenboontjes