Geroosterde pompoen met Za’atar en Double Garlic Pepper
Ingrediënten: Vegetarisch, Groenten
Ingrediënten
POMPOEN
- 1 hokkaido pompoen
- 1 tl Double Garlic Pepper
- 1 tl Za’atar
- Olijfolie
- Een snufje grof zout
KIKKERERWTEN
- 1 blik kikkererwten
- 1 tl Double Garlic Pepper
- Olijfolie
HUMMUS
- 1 blik kikkererwten
- 0,5-1 dl kikkererwtenvocht
- 2-3 el lichte tahin
- 1/2 tl komijn
- Sap van 1-1,5 citroen
- Zout
- Een paar ijsblokjes
(Of gebruik 300 g kant-en-klare hummus)
TOPPING
- 50-70 g feta
- 1/2 bos koriander
- 1/2 bos platte peterselie
- 1-2 tl Za’atar
- Optioneel: fijn gesneden groene chili
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht.
Snijd de hokkaido pompoen in acht parten en leg deze in een ovenschaal. Meng de parten met Double Garlic Pepper, Za’atar, olijfolie en een snufje grof zout.
Meng in een kleine kom de kikkererwten met Double Garlic Pepper en olijfolie. Strooi de gekruide kikkererwten over de pompoen in de ovenschaal en gaar alles samen gedurende 30 minuten op 220 graden hete lucht.
Maak ondertussen de hummus als je geen kant-en-klare hummus gebruikt. Blend alle ingrediënten tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en citroensap.
Voor het serveren smeer je de hummus uit over een serveerschaal en leg je de geroosterde pompoen en kikkererwten erop. Garneer met feta, koriander, platte peterselie, Za’atar en optioneel fijn gesneden groene chili.