Recepten

Brunkager koekjes

Brunkager koeken zijn traditionele Deense kerstkoeken die doen denken aan speculaas. Bij het bakken van de koeken vult de geur je huis met een onweerstaanbare kerstsfeer. Heerlijk en feestelijk bij een tas koffie.

Gangen:
Ingrediënten:

Ingrediënten

  • 250g boter
  • 500g bloem
  • 125g ahornsiroop
  • 250g bruine suiker
  • 2 tl kaliumcarbonaat
  • 150g gepelde amandelen
  • 60g gekonfijte sinaasappelstukjes
  • 25g ongezouten pistachenoten
  • 7 tl Cake Factor van Mill & Mortar

Bereiding

Smelt de boter, ahornsiroop en bruine suiker op middelhoog vuur in een pan. Haal vervolgens van het vuur.

Meng de Cake Factor en bloem in een grote kom. Voeg de gekonfijte sinaasappel, amandelen en pistachenoten toe.

Los de kaliumcarbonaat op in 1 el koud water en voeg toe aan het bloemmengsel.

Breng alles samen en kneed tot een egaal deeg. Plaats minstens 1 nacht afgedekt in de koelkast. (Laat 2 tot 3 dagen rusten voor een vollere smaak.)

Geef de koekjes de volgende dag de gewenste vorm. Rol het deeg tot een worst van ongeveer 4 cm en snijd vervolgens dunne plakjes van 0,5 cm. Werk je met uitsteekvormen? Rol het deeg dan eerst uit tot deze een dikte van 0,5 cm heeft.

Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Toon alle recepten