Recepten

Breakfast bowl met eitjes en chili olie

Za'atar Yoghurt met Spiegeleitjes en Chili Olie Een heerlijke en smaakvolle maaltijd met een basis van frisse Griekse yoghurt gemengd met knoflook, citroenrasp en zout. Geserveerd met perfect gebakken spiegeleitjes, Za'atar olie en pittige chili olie voor extra smaak. Afgewerkt met jonge groene scheutjes en naanbrood om alles op te nemen. Een eenvoudig, maar smaakvol gerecht dat zowel als ontbijt, lunch of lichte maaltijd kan dienen!

Gangen:
Ingrediënten:

Ingrediënten

  • 4 eieren (afwerking)
  • Naanbrood (afwerking)
  • Groentescheutjes (afwerking)

Voor de Za’atar olie

Voor de Griekse Yoghurt

  • 280g Griekse yoghurt
  • 1 tl italian Garlic
  • zeste van 1 citroen
  • Een snuifje zout

Voor de chili olie

Bereiding

Start met het maken van de Za’atar olie door de 3 eetlepels olijfolie en de Za’atar kruiden te mengen in een schaaltje. Zet even aan de kant.

Vervolgens is de gepimpte Griekse yoghurt aan de beurt. Meng in een kom de yoghurt met de knoflook, zeste van de citroen en een beetje zout. Plaats de kom in de koelkast zodat de yoghurt koel blijft terwijl je de andere onderdelen bereid.

Dan gaan we verder met het maken van de chili olie. Neem een beker of flesje waar je de ingrediënten in samenbrengt. Meng deze grondig samen met een vork of schud goed met het flesje.

Als laatste bak je de spiegeleitjes.

Nu is het moment aangebroken om alles samen te voegen. Zet alle onderdelen voor je op het aanrecht of de tafel. Verdeel de yoghurt over de kommen en werk af met de spiegeleitjes, Za’atar olie, chili olie, jonge groene scheutjes en naan brood.

 

Recept ontwikkeld door Virginie – Studiofoodstories

Toon alle recepten