Breakfast bowl met eitjes en chili olie
Ingrediënten: Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 eieren (afwerking)
- Naanbrood (afwerking)
- Groentescheutjes (afwerking)
Voor de Za’atar olie
- 3 el olijfolie
- 1 el Za’atar
Voor de Griekse Yoghurt
- 280g Griekse yoghurt
- 1 tl italian Garlic
- zeste van 1 citroen
- Een snuifje zout
Voor de chili olie
- 60 ml olijfolie
- 1 tl Chipotle Chili
- ½ tl Sweet Paprika
- ½ tl Smoked Sweet Paprika
- ½ tl Cayenne Peper
- 1 tl zout
Bereiding
Start met het maken van de Za’atar olie door de 3 eetlepels olijfolie en de Za’atar kruiden te mengen in een schaaltje. Zet even aan de kant.
Vervolgens is de gepimpte Griekse yoghurt aan de beurt. Meng in een kom de yoghurt met de knoflook, zeste van de citroen en een beetje zout. Plaats de kom in de koelkast zodat de yoghurt koel blijft terwijl je de andere onderdelen bereid.
Dan gaan we verder met het maken van de chili olie. Neem een beker of flesje waar je de ingrediënten in samenbrengt. Meng deze grondig samen met een vork of schud goed met het flesje.
Als laatste bak je de spiegeleitjes.
Nu is het moment aangebroken om alles samen te voegen. Zet alle onderdelen voor je op het aanrecht of de tafel. Verdeel de yoghurt over de kommen en werk af met de spiegeleitjes, Za’atar olie, chili olie, jonge groene scheutjes en naan brood.
Recept ontwikkeld door Virginie – Studiofoodstories