Big Mac Wrap
Ingrediënten: Vlees, Wraps
Ingrediënten
Voor de wraps
- 500g rundsgehakt of Américain
- 250g kalfsgehakt
- wraps
- plakjes cheddar cheese
- ijsbergsla (afwerking)
- enkele tomaten (afwerking)
- rode ui (afwerking)
- augurken (afwerking)
Voor de Mac saus
- 5 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 4 el (Griekse) yoghurt
- 1 el mosterd
- 1 tl (gerookt) paprikapoeder
- 5 el gesneden zoetzure augurken
- 3 el azijn uit de augurkenpot
- 1 tl Triple Lemon Pepper van Mill & Mortar
- 1 tl suiker
Bereiding
Saus: meng alle ingrediënten voor de Mac saus samen en kruid af met peper en zout. Je kan deze saus van te voren maken, enkele dagen in de koelkast bewaren of zelfs bij een pastasalade gebruiken. Als het snel moet gaan kun je de Mac saus vervangen door een kant en klare burgersaus.
Snijd de sla, tomaten, ui en augurk in stukjes. Verdeel ze over verschillende schaaltjes zodat ze op tafel geplaatst kunnen worden bij het serveren. Zo kan iedereen zijn eigen Big Mac Wrap afwerken naar wens.
Meng de 2 soorten gehakt en kruid af met peper en zout.
Leg de wraps op tafel en beleg tot aan de rand met een dunne laag vlees. Je mag dit gewoon met je hand platdrukken.
Bak de wraps met de kant van het vlees 1 tot 2 minuten in de pan. Draai de wrap voorzichtig om en beleg met cheddar. Leg een deksel op de pan en laat nog 1 tot 2 minuten bakken.
Tip: je kan de wraps met vlees al afbakken en op aparte borden even bewaren tot ze allemaal gebakken zijn. Vlak voor het serveren beleg je de wrap met de kaas en warm je ze 2 minuten in de pan met deksel. Zo zijn ze lekker warm en krokant bij het serveren. Je kan ze zelfs op de BBQ opwarmen!
Serveer de wrap op een bord, ieder belegd ze zelf naar keuze met de toppings en de saus die reeds op tafel staan.
Smullen maar!
Recept ontwikkeld door Prinsessenboontjes