Big Mac Bowl met wedges
Zin in een doordeweekse traktatie die smaakt naar fastfood, maar dan nét iets verser, lekkerder én gezonder? Dit Big Mac Bowl recept combineert kruidige aardappelwedges, sappig gehakt met gesmolten cheddar en een zelfgemaakte saus die doet denken aan de originele Big Mac. Snel klaar, overheerlijk en een gegarandeerde publieksfavoriet.
Ingrediënten: Vlees
Ingrediënten
Voor de aardappelwedges:
-
8 vastkokende aardappelen, in partjes gesneden
-
2 el olijfolie
-
1 tl zoete paprikapoeder
-
0,5 kl tijm
-
0,5 kl oregano
-
0,5 kl rozemarijn
Voor de saus:
-
1 kl mosterd
-
2 kl ketchup
-
200 g zure room
-
Enkele augurken, fijngehakt
-
1 kl look (vers of poeder)
Voor het gehakt:
-
400 g rundergehakt
-
1 kl Herbes de Provence, naar smaak
-
1 kl look, naar smaak
-
Snuifje zout
-
Enkele plakjes cheddarkaas
Afwerking:
-
IJsbergsla, fijngesneden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 210°C. Doe de gesneden aardappelpartjes in een kom en besprenkel met olijfolie. Kruid met paprikapoeder, tijm, oregano en rozemarijn. Meng alles goed zodat de aardappeltjes gelijkmatig gekruid zijn.
Verdeel ze op een bakplaat met bakpapier en bak 45 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Meng in een kommetje de mosterd, ketchup, zure room, fijngesneden augurken en look. Zet even opzij in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
Verhit een pan en bak het gehakt krokant. Kruid met Herbes de Provence, look en zout naar smaak. Zodra het gehakt goed gebakken is, leg je de plakjes cheddar erbovenop en laat je ze zachtjes smelten.
Vul een diep bord of kom met fijngesneden ijsbergsla. Schep er de krokante aardappelwedges op, gevolgd door het gehakt met gesmolten cheddar. Lepel er royaal wat van de Big Mac saus over.
