Thaise kip met groene groenten
Ingrediënten: Vlees
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 courgette
- 200g (basmati) rijst
- 300g kipfilethaasjes met Colombo Curry gemarineerd
- 250g fijne (diepvries) erwtjes
- 1 el olijfolie
- 1 el kurkuma
- 1 el komijn
- 1 el Colombo Curry
- 1 el koriander
- 1 kl bruin mosterdzaadjes
- 200ml kokosmelk
- 1 bouillonblokje (verdeel in 2 delen)
- optie: hand verse spinazie
- takje verse koriander (afwerking)
Bereiding
Verwijder de zaadjes uit de courgette en snijd samen met de sjalot fijn. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking met een half bouillonblokje. Bak de kip met wat boter in een hete pan in enkele minuten aan beide kanten goudbruin. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Leg aan de kant op een bord.
Doe olie in de pan en stoof hier je sjalot, courgette en erwtjes in. Voeg de kruiden toe en roerbak 5 minuten voor je de kokosmelk en de tweede helft van je bouillon blokje toevoegt. Leg de kip bij in de pan en gaar nog 5 minuten. Mocht je de spinazie willen toevoegen, dan is het nu het ideale moment.
Serveer met de rijst en werk eventueel af met verse koriander.
Tip: vind je geen gemarineerde kipfilethaasjes? Doe het dan gewoon zelf met wat olie & Colombo Curry!
Recept ontwikkeld door Prinsessenboontjes