Spaghetti-taart
Ingrediënten: Pasta
Ingrediënten
- 500g spaghetti
- een doosje mozzarella bolletjes
- 3 eieren
- basilicum (afwerking)
- peper en zout
- 200g geraspte kaas
- Peterselie (afwerking)
- olijfolie
Voor de saus:
- 500g gehakt
- 2 el tomatenpuree
- 400g tomatenblokjes met look
- 1 tl gerookt paprika poeder
- 1 tl Za’atar
- 1 ui (fijngehakt)
- 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 paprika’s (fijngehakt)
- 2 wortelen (fijn gesneden)
- peper en zout
Bereiding
Verhit de pan, doe er olijfolie in en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de paprika, wortelen, het gehakt, de tomatenpuree, de Za’atar, het gerookt paprika poeder en de tomatenblokjes toe en roer alles goed om. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op een zacht vuurtje pruttelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C en vet een springvorm in met olie.
Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Giet de pasta af en doe de uitgelekte pasta in een mengkom.
Klop de 3 eieren los.
Schep 2 soeplepels saus uit de kom en hou deze opzij (afwerking).
Voeg aan de pasta het eimengsel en de saus toe. Zodat alle pasta voorzien is van een sausjasje.
Doe in de springvorm de pasta tot aan de helft en leg hier al de mozzarella bolletjes op. Vul verder aan met de pasta. Werk de pasta af met de resterende saus en bestrooi rijkelijk met kaas. Plaats de springvorm in de oven voor 10 minuten of tot de kaas gesmolten is en een korstje heeft.
Werk voor het serveren af met de verse basilicum, peterselie en de 2 soeplepels saus.
Snijd in taartpunten en genieten maar!
Recept ontwikkeld door Blogvivant
