Pittige Pasta met Scampi
Geniet van dit recept: pittige pasta met scampi, romige saus en een vleugje kruiden zoals Chipotle of Pul Biber. Een smaakvol hoofdgerecht voor liefhebbers van pittige gerechten!
Ingrediënten: Vis, Pasta
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 10 kerstomaatjes
- 1 kl gerookt paprika poeder
- peper en zout
- 250 ml room
- 1 tot 3 kl Rub (naargelang de pit die je wil)
- Pasta (naar keuze)
- 8 scampi per persoon, gepeld en ontdarmd
- peterselie om te garneren
Bereiding
Bak de scampi in de pan, wanneer deze klaar zijn leg je ze best even op een bord. Doe de versnipperde sjalot en ui in dezelfde pan en laat mooi karamelliseren. Voeg er de tomaatjes en room aan toe. Doe de kruiden erbij naar smaak en laat alles zacht inkoken.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Voeg de scampi terug aan de saus toe, samen met de uitgelekte pasta. Meng alles goed door elkaar. Werk af met gehakte peterselie voor een frisse, kleurrijke toets.
Recept ontwikkeld door Blogvivant