Bloemkoolcrème met langoustine
Ingrediënten: Vis
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- melk (om in te koken)
- nootmuskaat
- 125 ml culinaire room
- 125g Boter
- 125g Parmezaanse kaas
- Salt of Hearts
- Langoustines
- (Cognac om te blussen)
- Noordzeegarnalen (afwerking)
Bereiding
Kuis 1 bloemkool, verwijder het groen. Kook de bloemkoolroosjes in melk en kruid met nootmuskaat. Zodra de bloemkool zacht gekookt is, haal je ze uit de melk en doe je ze in de blender. Voeg 125 ml lichte culinaire room, 125g boter en 125g Parmezaanse kaas toe. Kruiden met verse nootmuskaat, peper en de Salt of Hearts kruiden. Blenden op het programma voor warme sauzen. Je bekomt een lekkere smeuïge bloemkoolcrème.
Bak de langoustines kort aan in goede boter. Blussen met wat cognac mag gerust.
Doe de bloemkoolcrème in een spuitzak en spuit een mooie cirkel op je bord. Leg daar bovenop de langoustine. Werk af met wat Noordzeegarnalen en nog wat extra Salt of Hearts.
Tip: serveer er wat ‘jus van langoustine’ bij.
Recept ontwikkeld door Lizzylizzblog