Recepten

Salsa Brava

Salsa Brava met avocado-dip Deze goudbruine wedges zijn van buiten lekker krokant en van binnen zacht en zoet. Ze worden gekruid met een pittige mix van paprikapoeder, komijn en cayenne, en geserveerd met een frisse, romige avocado-dip op basis van yoghurt en citroen. Perfect als bijgerecht, snack of comfortfood op een luie avond.

Gangen: ,
Ingrediënten:

Ingrediënten

  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 3/4 dl water, geroerd met 1 tl maizena
  •  1 kleine ui, grof gesneden
  • 1 tl Italiaanse knoflook (of 3 teentjes verse knoflook)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tl zoete paprika
  • 1-2 tl gerookte hete paprika
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel sherryazijn of rode wijnazijn
  • 1⁄2 theelepel zout

Bravas-patat:

  • 500g aardappelen
  • Olijfolie
  • Zout
  • 2 tl zoete paprika
  • Gehakte peterselie
  • aïoli

Bereiding

Bak de zoete aardappelwedges tot ze heerlijk knapperig zijn en serveer ze met een romige, frisse avocado-dip voor de perfecte combinatie van zoet en hartig.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in lange, gelijkmatige wedges. Laat ze dertig minuten in koud water weken om overtollig zetmeel te verwijderen. Dep ze daarna goed droog en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng olijfolie met paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder en een snufje cayennepeper en bestrijk de wedges met dit mengsel. Bak ze in een voorverwarmde oven op 220 graden gedurende ongeveer veertig minuten, tot ze knapperig en goudbruin zijn. Keer ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.

Maak ondertussen de romige avocado-dip. Prak een rijpe avocado en meng deze met Griekse yoghurt, een scheutje citroensap, fijngehakte knoflook, zout en peper. Mix het geheel tot een gladde en romige saus.

Haal de zoete aardappelwedges uit de oven en bestrooi ze met grof zeezout en gehakte koriander. Serveer ze warm met de avocado-dip en geniet van deze heerlijke combinatie van smaken.

Smakelijk!

Toon alle recepten