Smokey Sally BBQ-saus en flank steak
Smokey Sally BBQ-saus en flank steak Malse stukjes kip, gemarineerd in een aromatisch mengsel van kruiden, olie en specerijen, gegrild tot ze goudbruin en sappig zijn. Deze kipspiesjes zijn ideaal voor op de barbecue of grill, en worden extra lekker wanneer je ze serveert met een yoghurtdip, frisse salade of gegrilde groenten. Perfect voor een zomerse avond vol smaak!
Ingrediënten: Vlees
Ingrediënten
- 1 dl tomatenpuree
- 1 kopje ketchup
- 2 tl Smokey Sally BBQ
- 3 eetlepels goede azijn
- 1 tl knoflook
- 3 theelepels bruine suiker
- 1 tl Cayennepeper
- 1 flank steak, ca. 800 gram
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat deze minimaal één uur, maar bij voorkeur de hele nacht, trekken zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen.
Snijd de kipfilets in gelijke blokjes en doe ze in een kom of afsluitbare zak. Giet de helft van de marinade over de kip en zorg ervoor dat elk stukje goed bedekt is. Laat de kip minstens twee uur marineren in de koelkast.
Verwarm de grill of barbecue voor op middelhoog vuur. Haal de kip uit de marinade en rijg de stukjes aan spiesjes. Grill de kipspiesjes ongeveer tien tot twaalf minuten, waarbij je ze regelmatig draait en bestrijkt met de resterende marinade, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Haal de spiesjes van de grill en laat ze een paar minuten rusten. Serveer ze met een frisse yoghurtdip, gegrilde groenten of een knapperige salade voor een heerlijke zomerse maaltijd.
Smakelijk!
