Recepten

Sally’s Pulled Pork

Gangen:
Ingrediënten:

Ingrediënten

Gebraad

  • 1 ontbeende, ontvette schouder van een vrolijk varken – ongeveer 1 kg

Marinade

BBQ saus

  • 2 el bruine suiker
  • 50 – 100 ml tomatenpuree
  • 500 ml ketchup
  • Een paar snuifjes van Jalapeño Chili
  • ½  el tabasco
  • 2 el soja saus
  • 2 el appelciderazijn
  • 100 ml neutrale olie
  • een teentje geplette knoflook

Koolsla

  • 1 kleine krop witte kool
  • 4 wortelen
  • optioneel wat rode kool
  • 2 el azijn

Dressing

Bereiding

Pulled pork is een extreem mals varkensgerecht met een pittige toets. Het vergt wat voorbereiding en tijd maar is niet moeilijk om te maken. Je kan pulled pork klaarmaken in de oven. Zo kan iedereen genieten van dit langzaam gegaard varkensvlees. Ondanks het gebraad hier niet op houtskool wordt klaargemaakt, geeft Smokey Sally toch die karakteristieke gerookte smaak aan het gerecht.

Gebraad
Voeg de ingrediënten van de rub samen en masseer het het vlees. Wikkel het gebraad in aluminiumfolie en laat 12 tot 24 uur rusten in de koelkast. Neem het gebraad de laatste 2 uur uit de koelkast om het terug op kamertemperatuur te brengen. Verwarm de oven voor op 110°C en plaats het vlees erin.

Het is klaar wanneer de kerntemperatuur 90 tot 93°C heeft bereikt. Afhankelijk van de grootte van het gebraad neemt dit ongeveer 10 uur in beslag. Haal het gebraad uit de oven en giet er enkele lepels appelsap of appelciderazijn over. Laat een halfuurtje rusten. Trek tot slot het botermalse vlees in draderige pluksels met twee vorken.

BBQ saus
Breng alle ingrediënten samen in een kom en klop met behulp van een mixer tot een mooi en glanzend geheel.

Koolsla
Snijd de kool in stukken en rasp de wortelen. Breng alle ingrediënten voor de dressing samen en giet over de kool en wortelen. Roer goed zodat de dressing gelijkmatig is verdeeld.

Serveer het varkensvlees op een hamburgerbroodje met daarop de BBQ saus en koolsla. Smakelijk!

Toon alle recepten