Gebakken tomaten met Rose harissa-yoghurt
Ingrediënten:
Ingrediënten
Tomaten
- 400 g cherrytomaatjes
- 2 tl komijn
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel bruine suiker
- 1/2 citroen (schil en sap van hier)
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
- 5 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 tl Rose harissa
Topping
- Een handvol bladpeterselie
- 1 eetlepel geroosterde amandelen
- Een snufje Rose harissa
- Zuurdesembrood om in te dippen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal en meng de komijn, oregano, bruine suiker, citroenschil en -sap, olijfolie, zout en peper in een kom tot een marinade. Giet de marinade over de cherrytomaatjes.
Bak de tomaten 45 minuten op 180 graden hetelucht en daarna 5-8 minuten op de grillfunctie.
Maak ondertussen de Griekse yoghurtroom en topping klaar. Roer de Griekse yoghurt met de rozenharissa door elkaar en zet het in de koelkast tot het moment van serveren.
Rooster de amandelen in een pan tot ze goudbruin zijn en hak de peterselie grof.
Om te serveren, smeer je de Griekse yoghurt op een bord, leg je de gebakken tomaten erop en giet je eventueel de resterende olie uit de ovenschaal erover.
Garneer met peterselie, geroosterde amandelen en een snufje Rose harissa. Serveer met toast of zuurdesembrood erbij.
Smakelijk!
