Appeltaart met kaneel en vanille
Appeltaart met kaneel en vanille Een heerlijke, smeuïge taart met een zachte vanille-kaneelcake als basis en een topping van dunne appelplakjes in een rijke karamel van boter, bruine suiker en kaneel. Afgewerkt in de oven tot goudbruin en perfect gaar. Serveer met een lepel frisse crème fraîche en een snufje kaneel voor de ultieme verwenmoment.
Ingrediënten: Vanillepoeder
Ingrediënten
Deeg
- 200g suiker
- 100 g boter (kamertemperatuur)
- 2 eieren (kamertemperatuur)
- 1 dl haverdrank (kamertemperatuur)
- 170 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanillepoeder
- 1,5 theelepel echte kaneelpoeder
- Een snufje zout
- 3 rode appels
Herinneringen
- 50g boter
- 70 g bruine suiker
- 1 theelepel vanillepoeder
- 1,5 theelepel echte kaneelpoeder
Topping
- 200 g zure room
- 1,5 theelepel echte kaneelpoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Begin met het deeg:
Klop de suiker en de boter tot een luchtig mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe, klop ze goed los en meng vervolgens de haverdrank erdoor.
Voeg bloem, bakpoeder, vanillepoeder, echte kaneel en een snufje zout toe. Klop het deeg goed door.
Bekleed een springvorm (22-26 cm) met bakpapier en giet het beslag erin.
Snijd de appels in dunne plakjes en leg ze in een mooi patroon op het deeg.
Smelt de boter, bruine suiker en kaneel in een pannetje op laag vuur. Giet dit mengsel over de appels en bak de taart 50-55 minuten. Het is goed als je een mes in de cake kunt steken en er geen deeg aan blijft plakken.
Serveer de taart met crème fraîche en een snufje echte kaneelpoeder erover.
Smakelijk!
