Lamsvlees met Shawarma Hack
Ingrediënten: Wraps
Ingrediënten
Vlees
- 300 g lamsfilet
- 2 rode uien
- 2 eetlepels Shawarma-hack
- 3 eetlepels olijfolie
Tabouleh
- 2 dl couscous
- 2 rode uien
- 1 handvol bladpeterselie
- 1 handvol munt
- 1 granaatappel
- 2 theelepels Za’atar
Dressing
- Geraspte schil van 1 biologische citroen
- Sap van 1/2 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
Tahing-crème
- 2 dl Griekse/Turkse yoghurt
- 2 eetlepels lichte tahin
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 4 pita- of platbroden
Bereiding
Begin met het marineren van het vlees door het te snijden in dunne plakjes samen met de uien. Meng de Shawarma Hack met olijfolie en giet het over het vlees en de uien. Masseer het goed in en laat het minimaal een uur, maar liever langer, in de koelkast marineren.
Bereid ondertussen de tabouleh door de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking te maken en het af te laten koelen. Snijd de kruiden en meng ze met de couscous, samen met de fijngesneden rode uien. Voeg de pitjes van de granaatappel toe en meng ze door de salade. Meng de ingrediënten voor de dressing en giet deze over de tabouleh, bestrooi met za’atar voor extra smaak.
Maak de tahin-crème door de ingrediënten voor de room te mengen en op smaak te brengen.
Verhit een beetje neutrale olie in een pan en bak het gemarineerde vlees 6-8 minuten, tot er een lekker knapperig korstje ontstaat. Serveer het vlees met tahinroom en warm pitabrood of platbrood.
Smakelijk!
