Recepten

Za’atar broodje met feta

Gangen: ,
Ingrediënten:

Ingrediënten

Deeg

  • 50 g gist
  • 5 deciliter water
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 theelepels zout
  • 2 eieren
  • ca. 800g bloem
  • 75 g boter, kamertemperatuur

Vullen

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels za’atar
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 g fetakaas
  • 50 g boter, gesmolten

Bereiding

Los de gist op in lauwwarm water en voeg de suiker toe. Laat het mengsel vijf minuten staan zodat de gist kan activeren. Voeg daarna het zout, de eieren en de bloem geleidelijk toe terwijl je het deeg op gemiddelde snelheid in een mixer kneedt. Kneed het geheel ongeveer tien minuten, tot het een elastische structuur krijgt. Voeg dan de boter beetje bij beetje toe en blijf kneden totdat het deeg loskomt van de zijkanten van de kom. Laat het deeg op een warme plek een uur rijzen totdat het in volume verdubbeld is.

Bestuif een werkvlak met bloem en rol het gerezen deeg uit tot een grote rechthoek. Meng olijfolie met za’atar en fijngeraspte of geperste knoflook en verdeel dit mengsel gelijkmatig over het deeg. Verkruimel vervolgens de feta erover. Vouw de rechthoek dubbel en snijd het deeg met een scherp mes of pizzasnijder in repen van ongeveer twee centimeter breed. Neem een deegreep, draai deze een paar keer om je vingers en vouw het uiteinde eronder vast. Leg de gevormde broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog eens 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 230 graden en bak de broodjes in ongeveer twaalf minuten goudbruin. Bestrijk ze direct na het bakken met gesmolten boter voor een extra zachte en smaakvolle afwerking. Serveer de broodjes warm en geniet van de geurige kruiden en romige feta.

Smakelijk!

Toon alle recepten