Recepten

Romig eenpansgerecht met Kip, Spinazie en Orzo

Romige kip met tomaat en spinazie Een hartverwarmend eenpansgerecht dat snel op tafel staat! Goudbruin gebakken kipfilet in een romige saus met kerstomaatjes, spinazie en een kruidige kick van paprika, look en oregano. Heerlijk in combinatie met orzo of rijst. Comfort food op z’n best – ideaal voor doordeweeks.

Gangen: ,
Ingrediënten: ,

Ingrediënten

Bereiding

Kruid de kipfilets royaal met zoete paprika, look, oregano en piramide zout en besprenkel ze met een scheutje olie. Verhit een pan en bak de kip goudbruin aan beide kanten. Haal ze uit de pan en zet apart.

In dezelfde pan bak je de ui en knoflook glazig. Voeg de kerstomaatjes toe en plet ze lichtjes zodat hun sap vrijkomt. Giet de room erbij en laat de saus even pruttelen. Voeg vervolgens de verse spinazie toe en laat het kort slinken.

Doe de kip terug in de pan en laat alles nog een paar minuten zachtjes sudderen zodat de smaken goed mengen. Serveer het gerecht met orzo of rijst en geniet van een heerlijk romig eenpansgerecht!

Smakelijk!

Toon alle recepten