Rijst met amandelen
Ingrediënten: Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 liter volle melk
- 190 g bruine rijst
- 1 snufje zout
- 1 vanillestokje
- 60g suiker
- 150g amandelen
- 5 dl slagroom
- 1 glas Rie’s Original Cherry Sauce
Bereiding
Begin met het verwarmen van de melk in een pan op middelhoog vuur. Voeg de rijstpap en een snufje zout toe en blijf voortdurend roeren, zodat de rijst niet aan de bodem kleeft.
Snijd een vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Meng deze met een beetje suiker en voeg het mengsel, samen met het lege vanillestokje, toe aan de pan.
Laat de pap zachtjes koken en blijf goed roeren. Zet het vuur lager naarmate de pap dikker wordt. Wanneer de pap de juiste consistentie heeft – smeuïg, maar nog steeds een beetje vloeibaar, zoals een romige risotto – haal je de pan van het vuur. Giet de pap in een luchtdichte verpakking en laat deze volledig afkoelen in de koelkast, bij voorkeur tot de volgende dag.
Selecteer een mooie, stevige amandel en leg deze apart. Hak de overige amandelen grof. Klop de slagroom op tot een luchtig en licht schuimig mengsel, maar let erop dat je niet te ver klopt. Haal het vanillestokje uit de afgekoelde pap en spatel voorzichtig een deel van de slagroom erdoor. Zodra de rijst goed verdeeld is, voeg je de rest van de slagroom toe en meng je alles voorzichtig.
Roer de gehakte amandelen door de rijstpap en voeg als laatste de hele amandel toe aan de kom met rijst à l’amande. Serveer en geniet!
Smakelijk!
