Recepten

Pittige croutons met kruiden

Gangen:
Ingrediënten: ,

Ingrediënten

Bereiding

Het concept is eenvoudig en vereist slechts een paar ingrediënten: een oud brood, olie, kruiden en zout.

Begin met het snijden van het brood in blokjes, sneetjes, repen of verkruimel het tot fijne stukjes, afhankelijk van de textuur die je wilt bereiken.

Verhit een pan met een scheutje olie en voeg de broodstukjes toe. Bak ze op middelhoog vuur en roer regelmatig, zodat ze aan alle kanten mooi goudbruin en knapperig worden. Strooi er naar smaak kruiden en zout over en meng goed, zodat de smaken zich goed verdelen.

Voor een iets lichtere variant kun je de broodstukjes ook in de oven bakken. Verspreid ze over een bakplaat, besprenkel ze met olie en kruiden, en bak ze op een lage temperatuur. Houd ze goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden.

Serveer de krokante broodstukjes als topping over soepen en salades of eet ze gewoon als een heerlijke hartige snack.

Smakelijk!

Toon alle recepten