Recepten

Pasta Funghi

Een pastagerecht dat je rechtstreeks naar Italië katapulteert! In deze Pasta Fungi spelen paddenstoelen de hoofdrol, ondersteund door de kruidige Karl Otto en de diepe, aardse tonen van Porcini Salt. Een fluweelzachte roomsaus, wat citrusschil voor frisheid en een royale snuif Parmezaan maken het plaatje compleet. Snel, verfijnd en onweerstaanbaar.

Gangen:
Ingrediënten: ,

Ingrediënten

  • Pasta naar keuze (bijv. tagliatelle of linguine)

  • Paddenstoelenmix (oesterzwammen, kastanjechampignons, shiitake, …)

  • 1 ui, fijngesneden

  • 200 ml room

  • Parmezaan (vers geraspt)

  • Fijn geraspte limoenschil

  • Verse peterselie, fijngehakt

  • Karl Otto kruidenmix (Mill & Mortar)

  • Porcini Salt (Mill & Mortar)

  • Olijfolie

Bereiding

Kook de pasta in ruim gezouten water tot al dente. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht voor later.

Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui tot ze glazig is. Voeg de paddenstoelen toe en bak op middelhoog vuur tot ze goudbruin en licht krokant zijn.

Bestrooi de gebakken paddenstoelen met de Karl Otto kruidenmix, een snufje Porcini Salt en wat versgemalen peper. Roer goed zodat de smaken zich mooi verdelen.

Schenk de room erbij en laat op laag vuur inkoken tot een romige saus ontstaat. Voeg wat geraspte Parmezaan, limoenschil en een deel van de peterselie toe. Roer tot alles één geheel vormt.

Voeg de pasta toe aan de saus en meng tot alles mooi bedekt is. Voeg eventueel een scheutje van het kookvocht toe voor extra smeuïgheid.

Proef en breng eventueel verder op smaak met Karl Otto kruidenmix en Porcini Salt. Serveer met extra Parmezaan en verse peterselie bovenop.

Toon alle recepten