Cajun chicken pasta
Een bord vol comfort met pit! Deze Cajun Chicken Pasta combineert kruidige kip, zachte roomsaus en verse spinazie tot een romige smaaksensatie. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je iets wil dat snel klaar is, maar smaakt alsof het uit een restaurant komt.
Ingrediënten: Gevogelte, Pasta
Ingrediënten
-
250 g kipfilet
-
1,5 el Cajun Soul
- 1 kl look
-
1 rode paprika, in reepjes
-
1 ui, gesnipperd
-
2 el olijfolie
-
200 g pasta (penne of tagliatelle)
-
1 el tomatenconcentraat
-
200 ml kookroom
-
1 hand verse spinazie
-
Zout en zwarte peper naar smaak
-
Geraspte Parmezaanse kaas & verse peterselie voor afwerking
Bereiding
Snijd de kip in stukjes en meng met 1 el olijfolie en 1,5 el Cajun kruidenmix. Laat 10 à 15 minuten marineren terwijl je de rest van het gerecht voorbereidt.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een half kopje van het kookvocht.
Verhit een pan met een beetje olie en bak de kip goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet even apart. In dezelfde pan: voeg de gesnipperde ui en paprika toe. Bak tot ze zacht beginnen te worden. Voeg dan het tomatenconcentraat toe en laat kort meebakken.
Schenk de room in de pan en roer goed door. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus wat dunner te maken. Breng op smaak met extra Cajun kruiden, look, zout en peper.
Voeg de spinazie toe aan de saus en laat slinken. Doe daarna de gebakken kip terug in de pan. Voeg de pasta toe en roer tot alles mooi bedekt is met de romige saus.
Serveer de pasta met een royale portie kip erbovenop. Werk af met Parmezaanse kaas en verse peterselie.