Recepten

Appelcrumble met kaneel & karamelsaus

Niets zegt ‘herfst’ beter dan de geur van warme appel, kaneel en gesmolten karamelsaus die uit de oven komt. Deze appelcrumble is eenvoudig te maken en onweerstaanbaar lekker. Serveer met een bol vanille-ijs en een royale scheut Suboro karamelsaus voor de ultieme herfsttraktatie.

Gangen:
Ingrediënten:

Ingrediënten

  • 2 Jonagold appels

  • 1 tl echte kaneel van Mill & Mortar

  • 1 el bruine suiker

  • 40 g bloem

  • 25 g havermout

  • 25 g boter (koud)

  • 1 el witte suiker

  • 1 el bruine suiker

  • Vanille-ijs

  • SuBoRo karamelsaus

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de appels, snij ze in blokjes en meng met de kaneel en bruine suiker.

Maak de crumble: meng bloem, havermout, beide suikers en koude boter met je vingers tot een kruimelig deeg.

Doe de appels in ovenschaaltjes, verdeel de crumble erover.

Bak 25–30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

Serveer warm met een bol vanille-ijs en een flinke hoeveelheid karamelsaus.

Toon alle recepten