Recepten

Bloemkoolbeignets met Colombo Curry

Heerlijke bloemkoolroosjes in een licht kruidenbeslag, gefrituurd tot ze goudbruin en knapperig zijn. Perfect als bijgerecht bij vlees, vis of groenten, maar ook ideaal als hapje bij de aperitief. Een smaakvolle en knapperige traktatie die je makkelijk kunt maken in een paar minuten!

Gangen: ,
Ingrediënten:

Ingrediënten

Bereiding

Neem een kom en vul deze met de bloem, kruiden en een snuifje peper & zout. Voeg geleidelijk wat water toe om een glad beslag te kunnen maken. Meng telkens zeer goed!

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en meng ze onder het beslag. Laat 5 minuten rusten.

Giet 2 cm olie in een grote pan en warm goed op.

Voeg de bloemkoolroosjes voorzichtig toe en bak ze ongeveer 3 minuten. Draai ze regelmatig in de pan.

Haal de nu knapperige roosjes uit de pan en serveren maar!

Deze lekkernij smaakt goed als bijgerecht bij groenten, vlees of vis. Ook bij de aperitief kan dit knapperige verwennerijtje zeker smaken!

 

Recept ontwikkeld door Prinsessenboontjes

Toon alle recepten