Recepten

Bladerdeeg rolletje met spinazie en Za’atar

Gangen: ,
Ingrediënten:

Ingrediënten

• 1 sjalot (fijngesneden)
• 1 teentje look of 1 tl italian garlic
• 200g (verse) spinazie
• 1 el Za’atar kruidenmix van Mill & Mortar
• 1tl bouillon
• 3 el ricotta
• 1 pak bladerdeeg
• gemalen kaas
• ei of scheut melk (afwerking)

Bereiding

Doe 2 el olijfolie in een pan en stoof hierin de fijngesneden sjalot. Als ze mooi glazig zijn voeg je de look toe om samen nog 1 minuutje te sudderen. Vervolgens roerbak je de spinazie nog 2 minuten mee met de sjalot en de look. Kruid af met Za’atar, bouillon en wat peper en zout.  Meng de ricotta erdoor en zet het vuur af.

Zet de oven aan op 195°C zodat deze kan voorverwarmen.

Rol dan het bladerdeeg uit. Verdeel de spinaziemix over het deeg en bestrooi met kaas. Rol het bladerdeeg voorzichtig op en snijd schijven van ongeveer 1cm breedte. Leg de schijven op bakpapier op een bakplaat en bestrijk met een losgeklopt eitje of scheutje melk voor een goudbruin resultaat.

Bak de bladerdeeg rolletjes 25 minuten en serveer als bijgerecht of bij de aperitief.

Tip: naast gemalen kaas kun je ook Parmezaan of feta gebruiken om op de spinazie te strooien.

 

Recept ontwikkeld door Prinsessenboontjes

 

Toon alle recepten