Aubergine Dip
Ingrediënten: Vegan
Ingrediënten
- 4 aubergines
- 3 rode puntpaprika’s
- 6 el olijfolie
- 1 kl kaneel (Ananda’s Cinnamon van Mill & Mortar)
- 2 kl komijn (Cumin van Mill & Mortar)
- 2 kl zwarte look (Black Garlic van Mill & Mortar)
- Peper en zout
- Sap van 1 limoen
- 50g pistachenoten, grof gehakt
- ½ bosje platte peterselie, fijngehakt
Bereiding
Start met het voorverwarmen van de oven op 200 °C. Prepareer de aubergines en puntpaprika’s door ze te halveren. Maak in de aubergines kruislingse inkepingen in het vruchtvlees en kuis de paprika’s door de zaadjes en steel te verwijderen. Verdeel de groentjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Vet de groentjes in met de olijfolie en kruid af met peper, zout, kaneel en komijn. Bak het geheel 40 minuten in de oven.
Check of de groentjes lekker zacht zijn voor je ze eruit haalt. Indien niet, geef ze dan nog enkele minuten extra. Hak de aubergine en puntpaprika’s fijn en meng samen met de pistachenoten, limoensap, zwarte knoflook en platte peterselie in een kom.
Verdeel de aubergine dip over een bord, werk af met extra peterselie en pistachenoten.
Serveer deze heerlijk geurende dip met crackers bij de apéro of op een tapas avond.
Recept ontwikkeld door Virginie – Studiofoodstories