Recepten

Amandelcake met saffraan en sinaasappel

Gangen: ,
Ingrediënten:

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 150g suiker
  • 1/4 tl vanillepoeder
  • 100 g geblancheerde Marcona-amandelen
  • 100 g tarwemeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1/2 g saffraan
  • Schil van 2 biologische sinaasappels
  • 100 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 100 g gesmolten boter

Topping:

  • 100 g pure chocolade (70%)
  • 1 eetlepel boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C (conventionele oven) en vet een cakevorm in. Begin met het bereiden van de saffraan door deze lichtjes tussen je vingers te kneuzen en er twee eetlepels heet water over te gieten. Laat de saffraan minimaal 15 minuten trekken zodat de geur en kleur goed vrijkomen.

Klop de eieren samen met de suiker en vanillepoeder tot het mengsel licht en luchtig is. Meng de geblancheerde Marcona-amandelen in een mini-hakker tot fijn amandelmeel. Voeg dit toe aan het eimengsel.

Meng nu de geraspte schil van de biologische sinaasappels, het versgeperste sinaasappelsap en de saffraan door het eimengsel. Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe: tarwemeel, bakpoeder, zout, en meng alles voorzichtig tot het deeg egaal is. Voeg tot slot de gesmolten boter toe en meng alles goed door elkaar.

Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven gedurende ongeveer 35-40 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.

Voor de topping smelt je de pure chocolade samen met de boter. Zodra de cake is afgekoeld, giet je de gesmolten chocolade eroverheen voor een heerlijke, glanzende afwerking.

Smakelijk!

Toon alle recepten