Recepten

Traaggegaarde lamskotelet met Ras el Hanout

Gangen:
Ingrediënten:

Ingrediënten

  • 4 lamskoteletten
  • 3 el Ras el Hanout
  • 1 kl Pyramid Salt
  • 3 el olie
  • 500 à 1000 ml bouillon (van rundsvlees of lam)
  • 4 el honing
  • 75g Marcona Almonds, natural
  • 75g rozijnen of een ander gedroogd fruit
  • Verse kruiden zoals peterselie of koriander

Bereiding

Ras el Hanout gaat goed bij lamsvlees en is ook zeer lekker bij kip, couscous en stoofpotjes.

Dit verrukkelijke lamsgerecht is rijk aan smaak en heeft een pittige toets. De gedroogde vruchten zorgen voor een vleugje zoetigheid. Een slow-cooked gerecht waar je uren kan genieten van de fantastische aroma’s die zich beetje bij beetje verspreiden doorheen de keuken.

Wrijf de koteletten in met zout en Ras el Hanout en leg deze op de bodem van een tajine of ovenvaste braadpan met dikke bodem en deksel. Doe er de resterende ingrediënten bij, behalve de amandelen – deze gaan er pas de laatste 15 minuten bij.

Voeg voldoende bouillon toe zodat het vlees voor ongeveer de helft onder staat. Plaats het deksel op de tajine of de pan en plaats deze in een niet-voorverwarmde oven.

Verwarm de oven tot 180°C en laat de lamskotelet garen voor ongeveer 2,5 tot 3 uur. Controleer regelmatig of het lam niet uitdroogt. Draai de koteletten om en voeg een klein beetje bouillon toe indien nodig. Vergeet niet de amandelen toe te voegen 15 minuten voor het einde.

Het gerecht is klaar wanneer het vlees gemakkelijk van het bot gaat. Hou het vlees warm.

Giet intussen de bouillon in een aparte pot en room indien gewenst het vet af. Kook de bouillon voor 1/3 in. Giet de gereduceerde saus over het vlees. Versier de lamskotelet met fijngesneden peterselie of koriander en serveer met couscous en salade.

Tips
Dit recept kan ook worden gebruikt om andere stukken lamsvlees te bereiden, let wel dat de gekozen gaartijd er op is afgestemd. Lamskoteletten hebben de langste gaartijd. Pimp het recept door het laatste uur wortelen of groene groenten toe te voegen.

Toon alle recepten