Romige dip van feta en Za’atar
Gangen: Aperitief
Ingrediënten: Vegetarisch
Ingrediënten
- 100g feta
- 3 el mascarpone
- 1 tl Za’atar kruidenmix van Mill & Mortar
- 1 tl Chili Pul Biber (zachte Aleppo peper) van Mill & Mortar
- Zeste van 1 citroen
- 2 el olijfolie
Voorbeelden topping
- pistachenoten, verse munt, granaatappelpitjes
- zongedroogde tomaatjes, verse basilicum
Bereiding
Super snelle romige dip met feta en Za’atar, ook gekend met de naam ‘Whipped feta’.
Meng de mascarpone en feta tot een smeuïg geheel. Kruid af met Za’atar, chilipeper en zout. Voeg dan de citroenzeste en olijfolie toe en roer het geheel goed door zodat de kruiden mooi verdeeld zitten.
Doe deze heerlijke whipped feta op een bordje en werk af met de gekozen topping. Werk eventueel af met nog wat extra kruiden en olijf olie voor die glamour look.
Alles klaar, dippen maar!
Tip: je kan de mascarpone vervangen door roomkaas voor het maken van een magerder alternatief.