Recepten

Rode koolsalade met Cabbage Karma

Gangen:
Ingrediënten:

Ingrediënten

  • ½ rode kool
  • 1 eetl. olie
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 1 bosje munt
  • ½ bosje bladpeterselie
  • Zaden van 1 granaatappel
  • 50 g stevige geitenkaas

 

DRESSING:

  • 1 eetl. tahin
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1 biologische citroenschil
  • sap van ½ citroen
  • 2 theelepels Cabbage Karma
  • Op smaak brengen met zout.

Bereiding

Snijd de rode kool in dunne reepjes en verhit de olie in een pan. Bak de kool enkele minuten totdat deze iets inzakt, maar nog steeds lekker knapperig is. Doe de warme kool vervolgens in een grote schaal.

Rooster de pijnboompitten in een droge, hete pan totdat ze goudbruin en geurend zijn. Snijd ondertussen de munt en bladpeterselie fijn en voeg deze toe aan de schaal met de kool. Bestrooi het geheel met de geroosterde pijnboompitten, de zaden van de granaatappel en de stukjes stevige geitenkaas.

Maak de dressing door de tahin, olijfolie, citroenschil, citroensap en Cabbage Karma goed door elkaar te mengen. Breng de dressing op smaak met zout. Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.

Serveer direct en geniet van deze frisse, kleurrijke salade!

Smakelijk!

Toon alle recepten