Pizza courgette met geitenkaas & prei
Pizza courgette met geitenkaas & prei Een heerlijke vegetarische pizza, belegd met geitenkaas, champignons, courgette, prei, mozzarella en gruyère. De venkelzaadjes zorgen voor een aromatische twist. Na 15 minuten in de oven wordt de pizza afgemaakt met frisse lente-ui, basilicum en oregano. Een smaakvolle, knapperige pizza die je meteen kunt serveren!
Ingrediënten: Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kant-en-klare pizzabodem
- 70g champignons
- 1 prei (het witte en lichtgroene gedeelte)
- 1 kleine courgette
- 80g zachte geitenkaas
- 1 bol mozzarella
- 30g gruyère
- 1 flinke kl venkelzaad
- 1 grote stengel lente-ui
- een handvol verse basilicum (of een snuifje basilicum)
- een handvol verse oregano (of een snuifje oregano)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de champignons en courgette in dunne plakjes, snijd de prei in de lengte doormidden en snijd vervolgens in julienne.
Wrijf de pizzabodem lichtjes in met olijfolie en wrijf nadien de geitenkaas erover. Verspreid vervolgens de champignons, courgette, prei, mozzarella en gruyère over de pizzabodem, scheur de mozzarella in stukjes en voeg ook deze toe aan je pizza.
Kneus de venkelzaden zodat de aroma’s vrijkomen, verdeel het venkelzaad over de pizza en plaats deze vervolgens gedurende 15 minuten in de oven. Van zodra de pizzabodem knapperig is kan je jouw pizza afwerken.
Haal de pizza uit de over en verdeel de fijngehakte lente-ui, basilicum en oregano over de pizza. Serveer onmiddellijk.
Smakelijk!
Recept ontwikkeld door Virginie – a Spoonful of Happiness
