Recepten

Pittige yoghurtdressing met Rasta Pasta met gegrilde maïs

Pittige yoghurtdressing met Rasta Pasta met gegrilde maïs Perfect gegrilde maïskolven met een romige, kruidige yoghurtdressing vol pit dankzij Rasta Pasta-kruiden. Afgewerkt met verse koriander voor een frisse toets. Een simpel maar smaakvol bijgerecht dat ideaal is voor barbecues, zomerse etentjes!

Gangen: ,
Ingrediënten:

Ingrediënten

Pittige yoghurtdressing:

  • 2 dl yoghurt
  • 2 theelepels Rasta Pasta
  •  1/2 theelepel zout
  •  1-2 theelepels honing
  • 1 teentje fijn geraspte knoflook
  • 1 theelepel lichte azijn
  • 2 eetlepels fijngesneden mango

Gegrilde maïs:

  •  3 maïskolven
  •  Olijfolie
  • Zout en peper
  •  1 handvol verse koriander

Bereiding

Pittige yoghurtdressing:

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom. Begin met een kleine hoeveelheid Rasta Pasta-kruiden en proef. Je kunt later altijd meer toevoegen voor extra pit, maar minder maken is lastig!

Gegrilde maïs:

Bestrijk de maïskolven met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grill op middelhoog vuur en leg de maïskolven erop.

Gril de maïs gedurende 10-15 minuten en draai ze regelmatig om, zodat ze aan alle kanten mooi goudbruin en zacht worden.

Serveren:

Leg de gegrilde maïskolven op een bord en giet er direct de pittige yoghurtdressing overheen. Bestrooi met fijngehakte verse koriander voor een frisse, kruidige touch.

Toon alle recepten