Mexicaans geïnspireerde gehaktballen met salsa
Mexicaans geïnspireerde gehaktballen met salsa Kruidige gehaktballetjes met Gringo Taco kruiden, knoflook en koriander, gebakken tot ze goudbruin en sappig zijn. Geserveerd met een frisse tomatensalsa op basis van limoen, ui en koriander. Perfect als hapje, bijgerecht of als onderdeel van een feestelijke Tex-Mex tafel – heerlijk met nacho’s en een extra snuf verse koriander!
Ingrediënten: Vlees
Ingrediënten
Gehaktballen:
- 400 g rundergehakt
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ei
- 1 theelepel Gringo taco
- 1 handvol verse koriander, fijngehakt
- 1/2 kopje broodkruimels
- Zout en peper
- Olijfolie om te frituren
Salsa:
- 4 rijpe tomaten, fijngehakt
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 1/2 handvol verse koriander, grof gehakt
- Het sap van 1 limoen
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper
Bereiding
Meng het gehakt, de fijngehakte ui, de geperste knoflook, het ei, de Gringo taco kruidenmix, de gehakte koriander, het broodkruim, zout en peper in een grote kom.
Kneed het mengsel goed door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Vorm vervolgens kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar.
Salsa meng de fijngesneden ingrediënten in een kom en breng op smaak met vers limoensap, zout en peper. Laat de salsa minimaal 15 minuten in de koelkast staan, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
Serveer de Mexicaans geïnspireerde gehaktballetjes op een mooi bord en verdeel de frisse salsa erover. Serveer met knapperige nacho’s en bestrooi indien gewenst met wat extra verse koriander.
Smakelijk!
