Recepten

Cottage cheese wrap met Herbes de provence

Cottage cheese wrap met Herbes de provence Deze eiwitrijke wrap op basis van kwark, ei en kruiden is een luchtig en voedzaam alternatief voor gewone wraps. Gebakken in de oven tot goudbruin en stevig, perfect om te vullen met alles wat je lekker vindt: van verse groenten tot vleeswaren of restjes uit de koelkast. Een veelzijdige, gezonde maaltijd – ideaal voor lunch, picknick of mealprep!

Gangen: ,
Ingrediënten:

Ingrediënten

Vulling:

  • Een handvol rucola
  • 6 falafel (zelfgemaakt of gekocht)
  • Ingelegde rode uien
  • Chili-mayonaise
  • Pul Biber-chili

Suggesties voor andere vullingen:

  • pesto
  • yoghurtdressing
  • roomkaas
  • salade
  • rucola
  • spinaziebladeren
  • kool
  • rode paprika
  • komkommer
  • tomaat
  • halloumi
  • avocado
  • vleeswaren
  • kaas restjes
  • een stukje gefrituurde kip

Bereiding

Meng de kwark, de eieren en de Herbes de provence  kruiden in een kom tot een glad beslag. Giet het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het gelijkmatig uit tot een dunne, egale laag.

Bak de wrap in een voorverwarmde oven op 180°C hetelucht gedurende 15-20 minuten, of totdat deze stevig en goudbruin is.

Laat de wrap na het bakken volledig afkoelen voordat je voorzichtig het bakpapier verwijdert.

Vul de wrap met je favoriete vleeswaren, verse groenten of wat je nog in de koelkast hebt liggen. Laat je creativiteit de vrije loop! Bekijk onze suggesties in de ingrediëntenlijst voor extra inspiratie.

Rol de wrap op, snijd indien gewenst in stukken en geniet van een heerlijke, gezonde maaltijd!

Smakelijk!

Toon alle recepten