Recepten

Gebakken of gefrituurde kool met Cabbage Karma

Gangen: , ,
Ingrediënten:

Ingrediënten

  • 2 kleine kolen
  • 1½  el Cabbage Karma
  • Olie (of gesmolten boter)
  • 1 citroen – fijn geraspt en uitgeperst
  • 30-40 g parmezaanse kaas
  • Zout en versgemalen peper

Bereiding

Verwijder de buitenste bladeren van de boerenkool en spoel ze grondig af. Schud het overtollige water eraf en laat de kool goed drogen.

Halveer de bosuitjes en leg ze met de snijkanten naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de snijvlakken met olie of gesmolten boter en bestrooi ze royaal met Cabbage Karma en een snufje zout.

Bak de bosuitjes in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 15-20 minuten, afhankelijk van hoe knapperig je ze wilt. Houd ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden.

Wanneer de bosuitjes gaar zijn, leg je ze op een serveerschaal. Bestrooi ze met geraspte Parmezaanse kaas en wat fijn geraspte citroenschil voor een frisse touch. Snijd de citroen in partjes en leg deze erbij, zodat iedereen zelf kan bepalen hoeveel zuurheid hij of zij toevoegt. Zet de pepermolen op tafel om de smaak naar wens aan te passen.

In de pan:

Wil je een snellere bereiding? Dan kun je de bosuitjes ook bakken in een gewone pan of grillpan. Verhit een royale hoeveelheid boter en bak de bosuitjes op de snijkant gedurende 4-6 minuten. Draai ze om en bak de andere kant kort mee. Bak op hoog vuur, maar let op dat de boter niet verbrandt.

Serveer op dezelfde manier als hierboven en geniet van de volle, hartige smaak!

Smakelijk!

Toon alle recepten