Pittige gehaktballen in een Rose Harissa tomatensaus
Ingrediënten: Vlees
Ingrediënten
Tomatensaus
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode paprika’s
- 2 blikjes gepelde tomaten
- 2 el olijfolie
- 1 kl Rose Harissa
- Pyramid Salt
- Black Pepper
- verse koriander
Gehaktballen
- 600g rundergehakt
- 3 kl gedroogde Oregano
- 2 teentjes knoflook
- zeste van ½ bio citroen
- 1 el mosterd
- 1 ei
- 4 el paneermeel
- Pyramid Salt
- Black Pepper
- olijfolie om te bakken
Bereiding
Drie soorten chili vormen de basis van onze Rose Harissa. Daarnaast bevat de blend venkel, komijn en koriander, maar ook een vleugje kaneel en wat rozenblaadjes.
Dit gerecht vol pure smaken is een favoriet voor jong en oud. Een kleurrijke klassieker met een pittige twist.
Tomatensaus
Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika’s in reepjes. Doe een scheutje olijfolie in een grote, hete pan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de paprikareepjes, gepelde tomaten, Rose Harissa, Pyramid Salt en Black Pepper toe en laat ca. 40 minuten sudderen op een laag vuur. Mix tot de saus glad is.
Gehaktballen
Meng het gehakt met de paneermeel, Oregano, fijngehakte knoflook, citroenzeste, mosterd, ei, Pyramid Salt en Black Pepper. Rol kleine, gelijkmatige gehaktballetjes en bak ze goudbruin in olijfolie.
Afwerking
Voeg de gehaktballen toe aan de tomatensaus en laat ca. 5 minuten sudderen. Werk af met verse koriander en serveer met brood.
Het gerecht past heel goed bij couscous, bulgur, quinoa of rijst.