Knapperige zelfgemaakte falafel
Gangen: Hoofdgerecht
Ingrediënten: Vegetarisch
Ingrediënten
Falafel:
- 300 g gedroogde kikkererwten (nacht geweekt)
- 1 ui, 2 teentjes knoflook (geperst)
- Handvol bladpeterselie
- 1 tl zuiveringszout, 1 el Hey Falafel-kruiden
- 1 l neutrale olie (om te bakken)
Tahindressing:
- 6 el crème fraîche of yoghurt
- 2 el tahin, 1 tl honing
- 1 teentje knoflook, sap van 1 citroen
- 1 tl Hey Falafel-kruiden
Tomatensalade:
- 6 rijpe tomaten, 1 rode ui
- 1–2 tl sumak, 3 el gehakte peterselie
- Zaden van ½ granaatappel
- Zout en peper naar smaak
Serveren met:
- Pita of platbrood
- Chilipasta of chilisaus
- Hummus
Bereiding
Week de kikkererwten een nacht in water en giet ze af. Mix ze met ui, knoflook, peterselie, Hey Falafel-kruiden en baking soda tot een grof mengsel. Laat 30 min koelen. Vorm balletjes en bak ze goudbruin in hete olie.
Meng voor de tahindressing yoghurt of crème fraîche met tahin, citroen, honing, knoflook en kruiden. Breng op smaak.
Voor de tomatensalade meng je tomaat, rode ui, peterselie, granaatappelpitjes en sumak. Kruid met zout en peper.
Serveer de falafel warm met pitabrood, tahindressing, tomatensalade, chilisaus en hummus.
Smakelijk!
