Recepten

Shishkebab met gerookte paprika

Gangen: ,
Ingrediënten: ,

Ingrediënten

  • 400 g runder- of lamsgehakt
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el peterselie, 2 el munt
  • 1½ tl koriander
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gerookte paprika poeder
  • 4 mini courgettes
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 portie hummus
  • 2 kroppen romaine sla
  • venkelknol
  • 1 granaatappel
  • 4-8 flatbreads

 

Bereiding

Verwarm de oven op 180 °C en de grill of grillpan goed heet. Meng gehakt met gerookte paprika poeder, geraspte ui en knoflook, plus fijngesneden peterselie, munt en kruiden. Laat even rusten.

Snijd courgettes in reepjes, meng met de komijn , citroenschil en sap. Gril ze enkele minuten per kant.

Vorm het gehaktmengsel in 8 spiesjes, breng op smaak en gril ze 8-10 minuten, regelmatig keren.

Was romaine sla en pluk de blaadjes. Snijd venkel dun. Haal granaatappelpitjes eruit.

Verwarm flatbreads in de oven en serveer alles samen. Garneer eventueel met verse koriander.

Smakelijk!

Toon alle recepten