Shishkebab met gerookte paprika
Gangen: Lunch, Hoofdgerecht
Ingrediënten: Vlees, Wraps
Ingrediënten
- 400 g runder- of lamsgehakt
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 el peterselie, 2 el munt
- 1½ tl koriander
- 1 tl komijn
- 1 tl gerookte paprika poeder
- 4 mini courgettes
- 2 el olijfolie
- 1 citroen
- 1 portie hummus
- 2 kroppen romaine sla
- venkelknol
- 1 granaatappel
- 4-8 flatbreads
Bereiding
Verwarm de oven op 180 °C en de grill of grillpan goed heet. Meng gehakt met gerookte paprika poeder, geraspte ui en knoflook, plus fijngesneden peterselie, munt en kruiden. Laat even rusten.
Snijd courgettes in reepjes, meng met de komijn , citroenschil en sap. Gril ze enkele minuten per kant.
Vorm het gehaktmengsel in 8 spiesjes, breng op smaak en gril ze 8-10 minuten, regelmatig keren.
Was romaine sla en pluk de blaadjes. Snijd venkel dun. Haal granaatappelpitjes eruit.
Verwarm flatbreads in de oven en serveer alles samen. Garneer eventueel met verse koriander.
Smakelijk!
