Dressing:
Voor de dressing doe je de yoghurt in een blender en voeg je het sap van de halve citroen toe.
Voeg vervolgens een eetlepel Cabbage Karma, twee eetlepels olijfolie en de grofgehakte sjalot toe. Als je van knoflook houdt, voeg je een theelepel Italiaanse knoflook of twee verse, gehakte teentjes toe – helemaal naar smaak!
Voeg daarna een flinke hand verse bladgroenten toe, zoals peterselie, spinazie en basilicum, bij voorkeur in verschillende soorten, en blend alles samen tot een romige dressing. Voor wat extra bite kun je een handvol noten, zoals cashewnoten, amandelen of hazelnoten, toevoegen, samen met een theelepel honing en zout voor wat extra smaak.
Groene godinnensalade:
Snijd de kool fijn, snijd de komkommer in kleine blokjes en de bosuitjes in dunne plakjes. Meng de gesneden groenten in een grote kom.
Afwerking:
Meng de romige dressing door de gesneden groenten en zet de salade even in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Hoe romiger de salade is, hoe lekkerder hij wordt!
Smakelijk!