Recepten

Vegetarische shoarma met aubergines – en verse en ingemaakte groenten in platbrood

Gangen: ,
Ingrediënten: ,

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine (of 250 g champignons)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote eetlepel Shawarma Hack
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1⁄2 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zeezout

Dressing

Accessoires

  • 1 komkommer
  • 1⁄4 kool
  • De zaden van  1 granaatappel 
  • Ingelegde rapen of andere ingelegde bladgroenten
  • 4 platte broden

Bereiding

Snijd de aubergine in dunne reepjes, pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen, en pers de knoflookteentjes uit. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aubergine, ui en knoflook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 5-6 minuten, totdat de aubergine lekker zacht is.

Voeg de Shawarma Hack toe samen met de balsamicoazijn en zet het vuur iets lager. Laat het mengsel nog zo’n 5 tot 10 minuten sudderen, roer regelmatig en proef tussendoor om de smaak goed af te stemmen.

Terwijl de aubergine in de pan suddert, maak je de dressing door de natuurlijke yoghurt of crème fraîche te mengen met de Italiaanse knoflookpoeder (of vers geraspte knoflook) en de uienpoeder. Breng het geheel op smaak met zout en peper, en voeg eventueel wat gehakte dille of andere kruiden toe voor extra frisheid.

Snijd de komkommer in kleine blokjes en hak de kool fijn. Verwijder de pitjes uit de granaatappel en zet alles klaar voor de vulling. Verdeel de gebakken aubergine over de platbroden en voeg daar de komkommer, bosui, granaatappelpitjes en ingemaakte groenten aan toe. Lepel de dressing erover en rol het geheel op, of vul er een warm pitabroodje mee.

Serveer direct en geniet van dit heerlijke, smaakvolle gerecht!

Smakelijk!

Toon alle recepten