Gegrilde Langoustines met Triple Lemon Pepper
Ingrediënten: Vis
Ingrediënten
- 400g langoustines (vers of bevroren)
- 200g zachte ongezouten boter
- 1 tl Double Garlic Pepper of 3 teentjes fijngesneden look en peper
- 1 tl Triple Lemon Pepper
- handje verse peterselie• handje verse bieslook
- (kneepje vers citroensap)
- geraspte citroenschil (afwerking)
- Zwarte look (afwerking)
- Pyramid Salt (afwerking)
Bereiding
Dit recept is bedoeld voor de oven, maar kan zeker ook op de barbecue gegrild worden.
Als je bevroren langoustines gebruikt, spoel ze dan even met lauw water en laat op een bordje verder ontdooien.
Maak dan de frisse pittige kruidenboter door de zachte boter naar smaak te mengen met de Double Garlic Pepper, Triple Lemon Pepper, peterselie, bieslook, eventueel een kneepje verse citroen en een snuifje zout.
Verwarm de oven voor op 190 °C en neem een grote ovenschaal of bakplaat.
Maak de langoustines schoon door ze langs de onderkant midden door te snijden en de geelbruine substantie onder de kop eruit te halen. Leg dan de langoustines in de schaal met het vlees naar boven. Sprenkel olijfolie over het geheel en leg een tiental lepels kruidenboter tussen de langoustines.
Zet de schaal gedurende 6 minuten onder de grill. (reken ook 6 minuten grill tijd als je de BBQ gebruikt)
Rasp als afwerking nog een handje citroenschil over deze warme lekkernij. Kruid af met de zwarte look en pyramide zout.
Snelle tip: je kan de huisgemaakte kruidenboter vervangen door een gekochte versie als het eens snel moet gaan. Of maak de kruidenboter van te voren en bewaar ze in de koelkast.
Recept ontwikkeld door Prinsessenboontjes