Geglazeerde zalm met Double Garlic Pepper
Ingrediënten: Vis
Ingrediënten
- 4 zalmfilets
- 250g volkoren noodles
- 4 lente-uitjes
- 1el sesamzaad
- optioneel: extra groenten (suikerbonen, broccoli,…)
voor de saus/glazuur
- 2 el honing
- 3 el sojasaus
- 3 el sesamolie
- 3 el rijstwijnazijn
- 2 tl Double Garlic Pepper
Bereiding
Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking.
Leg de zalmfilets op de velkant in een hete pan. Bak gedurende 4-5 minuten, draai om en laat nog een extra 1-2 minuten garen.
Meng intussen alle ingrediënten voor de saus in een kom. Haal de zalm uit de pan en giet de saus erover.
Laat ongeveer 2-3 minuten intrekken tot de saus dikker wordt. Leg de zalm terug in de pan en laat nog 3 minuten sudderen.
Serveer met gekookte volkoren noedels, dungesneden lente-uitjes en werk af met sesamzaad.
Ook heerlijk in combinatie met suikerbonen, broccoli, wortelen of andere groenten naar keuze. Giet het restje saus over de groenten of meng de saus door de volkoren noedels als extra smaakmaker. Smakelijk!