Gebakken zalm met Za’ater korst en frisse salade
Ingrediënten: Vis
Ingrediënten
Zalm
- 2 el Za’atar
- 1 el olijfolie
- 1 kl Pyramid Salt
- 4 zalmfilets
Salade
- 200g spitskool
- 100g veldsla
- ½ komkommer
- 100g doperwten
- een handvol peterselie
- 2 avocado’s
- 25g Pistachenoten
- sap van ½ citroen
- 1 el vloeibare honing
- 4 el olijfolie
- Pyramid Salt
- Black Pepper
Bereiding
Tijm, oregano en marjolein vormen de basis van deze frisse en kruidige blend. Sumak zorgt voor een aangenaam zuurtje terwijl de geroosterde sesamzaden een nootachtige toets geven.
Dit is een erg eenvoudig recept waarmee je in een kwartiertje een heerlijk gerecht op tafel tovert. Pas de salade aan naar smaak of gebruik wat je in de koelkast hebt liggen.
Zalm
Meng de Za’atar en Pyramid Salt met olie en verdeel het mengsel over de zalmfilet. Leg op een stuk bakpapier en laat gedurende ca. 12 à 15 minuten garen in de oven op 200 °C.
Salade
Snijd de spitskool fijn en doe deze samen met de veldsla, doperwten en in blokjes gehakte komkommer in een schaal. Voeg de in blokjes gesneden avocado toe. Hak de peterselie fijn en meng met de honing, olie, citroensap, Pyramid Salt en Black Pepper. Voeg dit mengsel toe aan de salade en roer goed om. Bestrooi tot slot met de grof gehakte Pistachenoten.
Serveer bij de zalm en salade eventueel wat brood.