Durum kip shoarma met Shawarma Hack
Zelfgemaakte Shawarma Heerlijke zelfgemaakte shawarma van kip gemarineerd in azijn, olie, zout en Shawarma Hack, vervolgens gebakken op hoog vuur en afgebakken in de oven voor een heerlijke sappige smaak. Serveer met een frisse saus van zure room, citroensap en knoflook, en top af met gesneden rode ui, tomaten, sumak, peterselie en granaatappelpitjes. Warm het brood op en laat iedereen zijn eigen shawarma samenstellen. Perfect voor een gezellige maaltijd!
Ingrediënten: Gevogelte
Ingrediënten
voor de kip
- 3 kipfilets
- 1 tl Shawarma Hack
- 1 dl gewone yoghurt
- 1-2 teentjes fijngehakte look
- 2 tl azijn
- 1 tl olie
- 1-2 tl grof zout
voor de dressing van zure room
voor de afwerking
- Tomaat/ui salade
- 2 rode uien
- 300g kerstomaatjes
- 1 tl Sumak
- ½ verse granaatappel (optioneel)
- Peterselie (optioneel)
- 4 durum flatbread of pitabroden
- Gemengde sla en groenten
- Chili saus
- Hummus (optioneel)
Bereiding
Meng de kip met azijn, olie en zout. Breng vervolgens de yoghurt en Shawarma Hack in een kom en roer de kip erdoor.
Tip: laat voor de beste smaak een paar uur rusten in de koelkast.
Bak de kip op een hoog vuur en plaats daarna 12 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C.
Klop de zure room los met het citroensap en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rode uien in dunne plakjes en halveer de tomaten. Breng op smaak met sumak en peterselie. Werk af met granaatappelpitjes.
Snijd de kip in plakjes en warm je brood op (houd ze warm door deze in een theedoek te wikkelen). Serveer alles in aparte kommen en borden, en bouw je eigen shoarma.
Smakelijk!
Tip: vervang de kip door groenten, rund of lam
