Recepten

Amandelkoekjes

Gangen:
Ingrediënten:

Ingrediënten

  • 250g boter
  • 500g bloem
  • 125g ahornsiroop
  • 250g bruine suiker
  • 2 tl kaliumcarbonaat
  • 150g gepelde amandelen
  • 60g gekonfijte sinaasappelstukjes
  • 25g ongezouten pistachenoten
  • 7 tl Cake Factor

Bereiding

Smelt de boter samen met de ahornsiroop en bruine suiker in een pan op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur zodra alles goed gemengd is. In een grote kom meng je de bloem met de Cake Factor en voeg je de gekonfijte sinaasappel, amandelen en pistachenoten toe.

Los het kaliumcarbonaat op in een eetlepel koud water en meng dit door het bloemmengsel. Kneed alles tot een egaal deeg, dek het af en laat het minstens een nacht in de koelkast rusten. Voor een diepere smaak laat je het 2 tot 3 dagen rusten.

De volgende dag vorm je de koekjes. Rol het deeg tot een worst van 4 cm dik en snijd er plakjes van 0,5 cm af. Gebruik je uitsteekvormen? Rol het deeg dan uit tot 0,5 cm dikte en steek de koekjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster en geniet van deze knapperige koekjes!

Smakelijk!

Toon alle recepten