Kabeljauw uit de oven met citroen-lookbotersaus
Kabeljauw met citroen-lookboter en kerstomaatjes Een eenvoudige maar elegante ovenschotel boordevol frisse smaken. Malse kabeljauw wordt omringd door sappige kerstomaatjes en overgoten met een boterige saus van knoflook, citroen en Citrus zout. Perfect voor een doordeweekse avond of een etentje. Heerlijk licht, snel klaar en vol smaak!
Ingrediënten: Vis
Ingrediënten
- kabeljauwfilets
- 200 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 50 g boter
- 1 teentje geperste knoflook of een 0,5 kl lookpoeder
- Sap en zest van 1 citroen
- 1 tl olijfolie
- Citrus Zout en peper naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en verdeel de gehalveerde kerstomaatjes eromheen. Smelt de boter en meng deze met de geperste knoflook, citroensap en -zest. Besprenkel de kabeljauw met olijfolie en breng op smaak met Citrus zout en peper. Giet de citroen-lookbotersaus over de vis en tomaatjes.
Bak de kabeljauw 15-20 minuten in de oven, tot de vis mooi gaar en zacht is. Bestrooi voor een extra citrusboost met de citrusolie-geïnfuseerde zoutvlokken. Serveer direct en geniet van deze eenvoudige, smaakvolle ovenschotel!
Smakelijk!
