Kabeljauw uit de oven met citroen-lookbotersaus
Gangen: Lunch, Hoofdgerecht
Ingrediënten: Vis
Ingrediënten
- kabeljauwfilets
- 200 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 50 g boter
- 1 teentje geperste knoflook of een 0,5 kl lookpoeder
- Sap en zest van 1 citroen
- 1 tl olijfolie
- Citrus Zout en peper naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en verdeel de gehalveerde kerstomaatjes eromheen. Smelt de boter en meng deze met de geperste knoflook, citroensap en -zest. Besprenkel de kabeljauw met olijfolie en breng op smaak met Citrus zout en peper. Giet de citroen-lookbotersaus over de vis en tomaatjes.
Bak de kabeljauw 15-20 minuten in de oven, tot de vis mooi gaar en zacht is. Bestrooi voor een extra citrusboost met de citrusolie-geïnfuseerde zoutvlokken. Serveer direct en geniet van deze eenvoudige, smaakvolle ovenschotel!
Smakelijk!
