Recepten

Kabeljauw uit de oven met citroen-lookbotersaus

Gangen: ,
Ingrediënten:

Ingrediënten

  • kabeljauwfilets
  • 200 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 50 g boter
  • 1 teentje geperste knoflook of een 0,5 kl lookpoeder
  • Sap en zest van 1 citroen
  • 1 tl olijfolie
  • Citrus Zout en peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en verdeel de gehalveerde kerstomaatjes eromheen. Smelt de boter en meng deze met de geperste knoflook, citroensap en -zest. Besprenkel de kabeljauw met olijfolie en breng op smaak met Citrus  zout en peper. Giet de citroen-lookbotersaus over de vis en tomaatjes.

Bak de kabeljauw 15-20 minuten in de oven, tot de vis mooi gaar en zacht is. Bestrooi voor een extra citrusboost met de citrusolie-geïnfuseerde zoutvlokken. Serveer direct en geniet van deze eenvoudige, smaakvolle ovenschotel!

Smakelijk!

Toon alle recepten