Recepten

Shoarma hack met kikkererwten en bloemkool in pitabroodje

Shoarma hack met kikkererwten en bloemkool in pitabroodje Krokant geroosterde bloemkool en kikkererwten met Shawarma Hack, geserveerd in warme pita’s met frisse komkommer en een romige dressing van avocado, yoghurt, limoen en peterselie. Een smaakvol, vegetarisch gerecht boordevol textuur en kruiden – ideaal voor een snelle, voedzame maaltijd!

Gangen: ,
Ingrediënten:

Ingrediënten

  • 2/3 bloemkool, verdeeld in roosjes
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 4 tl Shoarma hack
  • 1 komkommer, in halve maantjes gesneden
  • 4 pitabroodjes

Avocadodressing

  • 2 avocado’s
  • 2 handjes bladpeterselie
  • 6 eetlepels yoghurt
  • Het sap van 2 limoenen
  • Zout en peper 

Bereiding

Meng de bloemkoolroosjes en kikkererwten met olie en Shawarma Hack en bak ze 20-25 minuten op 200°C, tot de kikkererwten knapperig zijn.

Meng de avocado, peterselie, yoghurt en limoen tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de pitabroodjes en vul ze met de geroosterde bloemkool, kikkererwten en komkommer. Bedek met de avocado-peterselie dressing.

Direct serveren en genieten!

Smakelijk!

Toon alle recepten