Couscous met gegrilde Halloumi, paprika, courgette en Happy Roots
Heerlijk eenvoudig recept met Halloumi en couscous. Ideaal als bijgerecht of licht verteerbare lunch. Mét Happy Roots van Mill & Mortar.
Ingrediënten: Vegetarisch, Pasta
Ingrediënten
- 1 pakje Halloumi
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 builtjes (volkoren) couscous
- 1 teentje look
- 1 limoen
- handvol gezouten amandelen
- 1 blokje kippenbouillon
- olijfolie
Voor de dressing
- 1 el mayonaise
- 3 el natuur yoghurt
- 1 kl currypoeder
- peper en zout
- 1 el limoensap
Voor de groenten
- 4 el olijfolie
- 1 el Happy Roots
- peper en zout
Bereiding
Hak de amandelen grof en zet opzij.
Maak de dressing: meng 3 el yoghurt met 1 el mayonaise, 1 kl currypoeder en 1 el limoensap. Kruid met peper en zout.
Was de groenten. Snijd de courgette in plakken van ½ cm dik en de paprika’s in reepjes (als je op de BBQ gaat grillen, zou ik ze wat breder snijden). Meng 1 el Happy Roots kruiden met 4 el olijfolie en een snuifje peper en zout. Strijk zowel de courgetteplakjes als de paprikareepjes hier mee in. Snijd ook de Halloumi in reepjes of plakken. Meng 1 à 2 el olijfolie met 1 el limoensap en een uitgeperst teentje look. Smeer de Halloumi hiermee in en zet opzij.
Grill de groenten in een pan of op de BBQ. Draai om en zorg ervoor dat beide kanten lichtbruin gekleurd en (beet)gaar zijn.
Doe de builtjes couscous in een vuurvaste schaal, samen met het bouillonblokje. Breng water aan de kook (bijvoorbeeld met de waterkoker) en giet dit bij de couscous. Laat 2 à 3 minuten wellen (kijk voor de zekerheid naar de instructies op de verpakking). Giet de couscous uit de builtjes in een kom en kruid met peper en zout. Voeg een kleine scheut olijfolie toe en meng goed.
Grill de Halloumi in 4 à 5 minuten tot de Halloumi langs beide kanten goudbruin kleurt.
Dresseer alles in een kommetje: eerst de couscous, dan de groenten en de Halloumi. Werk af met de dressing en de gezouten amandelen. Besprenkel eventueel met extra limoensap.
Recept ontwikkeld door De Kokster